Producten

Stuurhuizen
In de afgelopen jaren heeft EBR nationaal en internationaal naam gemaakt met haar stuurhuizen en is hiermee uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de sector . De stuurhuizen worden in eigen beheer ontworpen naar wens van de klant, en door de eigen engineeringsafdeling op maat ontwikkeld, waardoor het eindproduct naadloos aansluit op de specifieke wensen van de klant.
EBR levert zowel vaste stuurhuizen als zakbare constructies, waarbij de bovenbouw hydraulisch zakt over de onderbouw.  Met deze constructie is een uitzonderlijk lage kruiplijn te realiseren.
EBR-stuurhuizen worden toegepast in een breed gebied in zowel de binnenvaart, de passagiersvaart evenals de zeevaart.
De EBR stuurhuizen worden vervaardigd van kwalitatief hoogwaardige materialen en onderdelen, waardoor de stuurhuizen zich dan ook kenmerken door de hoogste kwaliteit met het hoogste comfort. EBR is constant bezig met ontwikkeling en innovatie. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de EBR-Panoramaramen®, welke een aantal jaren geleden met groot succes zijn geïntroduceerd.
Stuurhuis-hefinstallaties

De stuurhuis-hefinstallaties kenmerken zich door een grote mate van veiligheid. De hefkolommen worden standaard uitgevoerd met een hydraulisch veiligheidsblok, welke direct op de cilinder gemonteerd wordt. Dit veiligheidsblok is uitgerust met een lasthoudventiel, welke, iedere willekeurige hoogte van de hefkolom waarborgt, de daalsnelheden worden ermee geregeld en er wordt voorzien in een noodzakmogelijkheid. De hefkolommen worden specifiek ontwikkelt voor ieder willekeurig type schip en stuurhuis. Ze kunnen variëren van enkeltrapskolommen tot meertrapskolommen.

Voor de kleinere hefhoogtes kunnen de stuurhuizen ook uitgerust worden met een hydraulisch systeem waarbij het stuurhuis op vier hefcilinders staat opgesteld.
Autokranen
Met de EBR-Büter autokranen heeft EBR een aanzienlijk marktaandeel verworven. Deze kranen kenmerken zich door het slanke ontwerp.  Als eerste introduceerde EBR een onderhoudsvriendelijke kraan waarbij de hijslier vervangen werd door een hijscilinder, welke is weggewerkt in de giek. Een hele range kranen wordt aangeboden, van kleine vaste gangwaykranen tot grote hydraulisch uitschuifbare kranen. Paradepaardje hierbij is een kraan met een hefvermogen van 2500 kilogram en in twee delen hydraulisch uitschuifbaar tot 24 meter. Bij de EBR-Büter kranen worden geen concessies gedaan aan kwaliteit en veiligheid.
Optioneel kunnen de kranen worden uitgevoerd met een radiografische besturing.
Verbouw en modernisering
Het verbouw en moderniseringsprogramma van EBR is een veelgevraagde service.  De meest uiteenlopende aanpassingen worden door EBR uitgevoerd. Alle verbouwingen en reparaties zijn bij EBR in vertrouwde en deskundige handen.
EBR beschikt tevens over een uitstekend geoutilleerde werkplaats voor het uitvoeren van alle voorkomende rvs en aluminium werkzaamheden